duminică, 12 aprilie 2009

Despre comunişti şi despre noi, partea a 2-a

Operaţiunea "sticla". Pe vreme împuşcatului eram mai mult sau mai puţin obligaţi să reciclăm. Sticlele şi borcanele erau la mare căutare înainte de salariu şi de multe ori cei 2 lei per sticlă şi 1 leu pe borcan făceau suficenti bănuţi pentru un Dero sau 150 g salam de la "tanti Geta de la mezeluri". A venit revoluţia şi s-a renunţat a obiceiul (bun) de a recicla. Acum autorităţile îşi pun problema că ţara s-a umplut de peturi şi de sticle aruncate pe toate maidanele şi în toate apele. Musai să se treacă la un sistem de reciclare în care cointeresarea să fie principala linie de organizare. Dacă duc un pet gol şi îl predau la intrarea în magazin primesc 20 bani. Duc 100 de peturi - toata lumea câştigă. Aşa poate că cei care strâng acum fier vechi îşi vor mări "afacerea" şi se vor apuca şi de "sticle şi borcane". Să nu care cumva să îmi spuneţi că marile magazine se vor transforma în centre de reciclare, că nu vă voi înţelege atitudinea...

4 comentarii:

  1. tot ce se facea in timpul comunismului era rau, pentru ca eram obligati, eram saraci si umiliti. asa crede lumea. de fapt faceam o gramada de chestii bune, pe linga foamea din ultimul deceniu. printre chestiile astea bune era si reciclatul de care vorbesti tu. reciclat pe care se chinuie occidentul sa-l impuna. fiind obicei capitalist, poate ca o sa-l acceptam mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, nu e asa ca e aiurea? Comunistii au impus o chestie pozitiva, dar pentru ca era impusa de o forta considerata negativa, insesi chestia pozitiva capata conotatii negative.
    Reciclam nu pentru ca este ceva pozitiv, ci pentru ca asa ne "obliga" partidul. Dar faptul de a recicla este pozitiv in sine. Nu rezulta oare de aici ca am fost victima propagandei vestului???

    RăspundețiȘtergere
  3. exact!
    vezi ca am scris si eu pe blog, chiar astazi, despre comunismul "rau".

    RăspundețiȘtergere
  4. Vezi ca ti-am raspuns, dar iar nu merge chestia aia cu postarile...

    RăspundețiȘtergere