duminică, 21 iunie 2009

Unii par mai fericiti

Am dat zilele astea o fugă până la 2 Mai cazare la Mihaela, la (publicitate) El Ami, cu plaje la Vamă şi 2 Mai.
Cum de fel fac plaje la cherhanaua de pescari din Vamă, e imposibil să nu îi observ pe oamenii care fac plaje de fel acolo. Nudiştii. Este interesant că aceşti oameni par a fi spart unele dintre cele mai tari tabuuri, acela al sexualităţii. Pentru ei nuditatea este ca un fel de victorie obţinută asupra vremurilor, asupra mentalităţilor şi a pudibondiadei care ne sunt comune în fiecare zi.
Ceea ce m-a frapat însă este modul de relaţionare a cuplurilor care fac plaje la nudişti: par mai apropiaţi, mai ataşaţi unii de alţii, par că încă se mai iubesc aşa cum de fel ni se întâmplă sa iubim în primul an, par că sunt mai fericiţi, mai împliniţi ca şi cuplu. Nu au nici o problemă în a-şi educa copiii în spiritul nudist - naturist, nu au acea ruşine aparent normală care se manifestă între părinţi şi copii, sunt deschişi şi par sinceri, nu par că îi frământă problemele care îi frământă pe manelişti de exemplu (bani, ţoale, "femei", faimă, etc).
Spun că par sinceri şi fericiţi, nu ştiu însă dacă sunt.
Sincer, m-aş bucura să aud că ei chiar sunt mai împliniţi decât alţii...

5 comentarii:

  1. destupati de conventii sau exhibitionisti,greu de stiut.granita dintre normal si anormal /pentru unii /e fragila.
    eu zic ca totusi fara textile gandurile prea o iau razna pe plaja

    ideea lansata e ca sunt dezbracati de prejudecati in sensul pozitiv si ca sufletu e pur,dar asta eu n-o prea cred.
    si-atunci intimitatea mea de creatura bipeda unde-i?
    sa nu-mi fac pacate,
    o tema complicata,ceva ani in urma big brother a scandalizat cu chestia aia,


    eu iarasi n-as putea sa fac sauna asa cum cica se face

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu par tare fericit.

    Ideea ca gandurile o iau razna la nudisti poate fi sustinuta doar de "textilisti", caci ei se imbujoreaza la vederea unui sex gol. Idealul de nudism (a se citi naturism) este acea stare in care se trece oarecum de nuditatea ca goliciune sexuala. Goliciunea este o bucurie pe care unii o ofera altora, o bucurie a comuniunii, dar asta nu implica sexul, actul sexual. Voyeurismul dispare dupa satisfacerea curiozitatii naturale umane iar restul timpului "normalul" este starea ce se instaureaza, naturalul, firescul.
    Ceea ce a facut Big Brother nu are nici o legatura cu nudismul (naturismul). Pornografia nu este nuditate asa cum este ea inteleasa de mine.
    Sauna nu fac de fel, desi cred ca mi-ar placea sa am o astfel de experienta. Depinde de sauna...

    RăspundețiȘtergere
  3. pare veridica pozitia si experimentata.

    mai open mind ca mine
    sauna ma sufoca si pe mine numai la gandul caldurii

    aceasta bucurie oferita /sau indiferenta pana la urma pentru ca e devenita deja o normalitate/ am sesizat-o si eu la nudistii ''mixati'' oarecum elegant printre textilisti si minunata verdeata,in jurul unor lacuri,balti din germania.nu au retineri si nu mi-au parut mai altfel sau mai exaltati cu nimic. si sauna ii remonteaza

    topless am mai facut la mare dar de o umbra de bikini parc-as mai tine

    sigur ca big broather-ul nu avea legatura cu nudismul care este o optiune personala.Am amintit asta pentru ca a socat; spuneam ca expunerea corpului in public -ca norma -a generat ceva promiscuitate.nu stiu de ce a fost aplicata regula asta si mai ales in baie , dar nu mi s-a parut prea pertinenta nici macar de dragul unui show de senzatie

    numai bine va doresc

    RăspundețiȘtergere
  4. Nudismul nu este ca un gest de superioritate: "fac nudism, deci sunt superior "textilistilor" care uite, nu inteleg atitudinea mea superioara".
    A face nudism este o optiune ca oricare alta, faptul ca cineva nu adera la idee nu il/o transforma intr-o persoana indezirabila. Daca mai tii de slip sau chiar de sutien nu te exclude dintre persoanele open mind. Sau oricum, nu decizia in sine...
    Este interesant de retinut ca am vazut zeci de grupuri de nudisti in care din 6 persoane facea nudism doar una, sau din 10 doar 3. Uneori erau barbatii care se despuiau, alteori doamnele, dar de cele mai multe ori erau despuieri mixte. :) Asta nu inseamna ca cei care isi pastrau slipul primeau din partea celorlalti un vot de blam (mama ce scortos suna asta...), totul se desfasura natural si normal, caci - asa cum am spus si mai sus - nudismul implica o oarecare maturitate si atitudine specifica.

    Despre parcurile din afara stiu si eu destule chestii, "m-am documentat" pe net. Si cand te gandesti ca la noi nici nu ai acces pe iarba...

    RăspundețiȘtergere