vineri, 7 august 2009

Ce nu înţeleg

Unele lucruri au chestii de neânţeles pentru mine:
- De ce trebuie să scriu cateva numere sau litere scrise şerpuit când îmi fac un cont nou cam pe orice site de web? Care e faza? Daca nu vad bine nu am acces pe site? Care ar fi finalitatea logică şi tehnică a acelei cretinătăţi?
- De ce unele maşini de teren au din fabrică blocuri optice pentru spate dar totuşi se folosesc alte blocuri optice instalate în bara de protecţie??? De ce nu se poate pur şi simplu să folosească "stopurile" gândite iniţial pentru acest scop, de ce au mai apărut alte blocuri optice mult mai mici şi mult mai prost amplasate???
- De ce reclamele trebuie să fie puse cu sonorul la maxim? Te uiţi şi tu ca omul la un film ceva şi la un moment dat intră coperta de publicitate şi televizorul tău începe sa urle ca din gură de şarpe. Crede vre-un dobitoc că eu o să cumpăr cola dacă se urlă la mine???? Crede cineva că e mai convingător dacă ridică "vocea"?
- De ce dacă oamenilor le spui să facă o chestie ei vor face inevitabil exact contrariul? Care e faza? Se înţelege, "sfaturile" mele sunt aproape de fiecare dată bine intenţionate şi chiar dacă sunt călcat pe coadă nu capăt ură pe persoana aia... Dar care e faza, de ce dacă ţi se cere să faci o chestie să faci totul pe dos???
- Nu înţeleg de ce copiii au voie să vadă la ore de maximă audienţă cadavre şi crime, morţi şi răniţi, război, ură şi mizerie dar nu pot vedea 2 oameni făcând dragoste? Sau 2 oameni goi. Pur şi simplu, nefăcând nimic altceva. De ce este goliciuna ruşinoasă dar crima şi violul nu? Cine a stabilit normele astea? Consideraţi această postare ca un gest de sprijin pentru dl. Mircea Toma, care a fost fotografiat nud alături de soţia sa şi infanta, considerându-se (în mod eronat zic eu) că s-a comis un gest reprobabil faţă de copil. GOLICIUNEA ÎN SINE NU E RUŞINOASĂ! RUŞINE ESTE SA AI CAPUL GOL NU TRUPUL.

7 comentarii:

  1. niste raspunsuri, presupunind ca intrebarile nu sint retorice:
    1. literele si cifrele alea au rolul de a impiedica "robotii" (adica niste programele) sa se infiltreze. asta explicatie am primit io cindva.
    2. blocuri mai mici zici?? as fi zic ca mai mari si mai bengoase sa orbeasca idiotii care indraznesc sa se afle pe aceeasi bucata de strada cu jipanistul.
    3. ca sa-ti intre bine in cap ca tre'sa cumperi coca-cola chiar daca esti la vece cu usa inchisa, ca un baiat civilizat:D
    4. la faza cu sfaturile nu comentez, fiecare cu mintea lui...
    5. de acord cu protestul tau! si clasarea filmelor&emisiunilor in functie de gradul de nuditate, violenta & ce-o mai fi mi se pare foarte imbecila. construim o natie de pudici care scrie p**a pe garduri.

    RăspundețiȘtergere
  2. De la cine ai primit aceste informatii?... ca robotii...

    RăspundețiȘtergere
  3. hai ,domnu, ca esti repetent la capitolul drepturile copilului
    daca intram in sectiunea neglijenta si abuz atunci lumea trebuie sa stie ca abuz (cu tenta sexuala) nu este doar contactul fizic exercitat asupra copilului ci si expunerea nuditatii in fata copilului,pentru ca el nu poate procesa ca noi miracolul sexualitatii si-atunci e mai bine sa-i lasam sufletul si mintea curate.

    ca da' cati copii locuiesc in aceeasi camera cu parintii este un adevar foarte trist care nu-i face mai maturi ,le dauneaza ,domnul psiholog

    RăspundețiȘtergere
  4. asta cu robotii am aflat-o de la cineva care utiliza smecheria la comentarii. in continuare ma enerveaza sa scriu codurile alea atunci cind las comentarii.
    domnului pedagog ir spune ca e absurd ca nuditatea sa fie echivalata cu abuzul cu tenta sexuala - asta e din seria "legat drob sare soba". una doua ne gindim la ce-i mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam ca exista roboti si pentru asa ceva.

    Draga pedagogule, nuditatea nu are numai conotatii sexuale. Asa ar trebui sa interzicem alaptarea la san, imbaiatul copiilor care nu au ajuns la varsta la care ei se pot spala singurei, etc.
    Recunosc, optiunea de a merge la nudism cu copilul este discutabila, dar putini sunt cei care inteleg cu adevarat ca nuditatea nu este agresiva pentru un copil caruia i se raspunde corect la intrebarea "cum am venit eu pe lume".
    Unui copil i se poate raspunde natural curiozitatii sale in materie de sexualitate, nu neparat cu tabuurile cu care am fost nevoiti sa crestem noi.
    Pudibondiada asta incepe sa ma faca sa imi pun mai multe intrebari, caci deseori cei mai perversi sunt exact cei care apar la tv sau in agora si striga pudismul...

    RăspundețiȘtergere
  6. habar n-am cine este domnul mircea si in ce context a fost vizualizat minorul.

    ma gandesc ca s-a inteles ca vorbeam despre fundaluri tendentioase mai mult sau mai putin constient expuse si ca dadeam definitia abuzului asa cum este ea si ca nu optam pentru povestea barzei (nici nu stiu daca mai exista)

    din pacate in romania legile privind drepturile si protectia copilului sunt mai mult decat precare si copilul este maturizat mai rapid decat s-ar putea crede ,intr-o societate ''transpirata''. ca sa nu spun direct ,bulversat

    acum ramane la latitudinea individului cum doreste sa-si educe vlastarul

    RăspundețiȘtergere
  7. Absolut de acord, coilul practic nu mai are copilarie iar abuzurile se tin lant. Munca silnica, violul, agresiunea psihica, etc toate astea sunt realitati pe care nici unul dintre noi nu ar trebui sa le ocoleasca.
    Eu faceam referire nu la acest aspect, ci la cel al nuditatii parintilor in fata copiilor in ideea in care copilului i se ofera o educatie in care nuditatea nu este ceva rusinos. Pot fi secte care sa impuna un astfel de comportament si atunci legea nu ar mai avea putere, caci "nudistii" ar invoca convingerile religioase - care sunt libere in Romania.
    Desigur, Dl Toma nu cred ca face parte din vre-o secta, dar cred ca ofera o buna educatie fetitei domniei sale, in ciuda oprodiului public. Sunt aproape convins ca tanara are acces la cultura si la o educatie sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere