marți, 11 august 2009

Pădurea

Nu există pădure fără uscături.
Nu înţeleg de ce unii oameni judecă semenii după lucruri care nu au nimic de a face cu omul respectiv. Dacă stai de vorbă cu un locuitor al României care trăieşte oriunde altundeva în afară de Bucureşti şi îi spui că eşti bucureştean, imediat ţi se aplică o "ştampilă" groaznică, de poţi tu să fi Patapievici că tot nu mai are "nimeni" încredere că poţi fi om bun. Sau că poţi gândi. Am făcut armata la Bacău. Până să ne cunoaştem mai bine, subofiţerii ăia de pe acolo făceau tot felul de miştouri de noi bucureştenii (eram vre-o 15 bucureşteni, 15 braşoveni şi 15 bihoreni), că de la noi se dă ora exactă şi alte "texte" din astea pe care eu şi acum le consider ridicole... Până într-un final oamenii au înţeles că noi eram fiecare cu personalitatea sa şi că jeguri există şi în Bucureşti şi în Bacău. Interesant este că foarte mulţi dintre "provinciali" aruncă cu rahat în Bucureşteni. E adevărat că aici sunt foarte foarte muţi cretini, oameni ai nimănui care trăiesc precum animalele, doar să mănânce şi să se distreze, dar de aici să consideri că TOŢI suntem aşa e cale lungă.
Tot apropos de modul de a judeca oamenii, am păţit o chestie interesantă anul trecut, când fiind în deplasare cu serviciul, alături de mai mulţi colegi de-ai mei, am avut surpriza ca "gazdele" să aştepte alt fel de oameni, mai bătrâni, mai (citez) "prăfuiţi", mai puţin vivace. Oare de ce are instituţia în care lucrez o astfel de imagine, nu ştiu, dar clar e că oamenii ăia au fost până la urmă gazde excelente şi ne-am distrat alături de ei de nici nu ne imaginam. Atât că ei credeu că cei care lucrează aici au altă atitudine faţă de viaţă.
Aşa cum "gazdele" s-au înşelat, aşa cum în mod cert nemţii sau italienii se înseală atunci când vorbesc despre români, aşa cum noi e posibil să ne înşelăm când judecăm ţiganii, oare nu e posibil ca voi provincialii să vă înşelaţi atunci când judecaţi bucureştenii numai după ce vedeţi la ştirile de la ora 5???????????

P.S.
Întrebarea este valabilă şi pentru bucureştenii care judecă provincialii după criterii debile, de neânţeles pentru mine...

2 comentarii:

  1. nu stiu cum sa iti explic dar la stirile de la ora 5 nu apar asa multi din bucuresi..ori arata de pe la iasi ..ori de pe undeva de prin ardeal

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai asta incerc sa zic, nesimtirea nu este caracteristica unei anumite regiuni.

    RăspundețiȘtergere