vineri, 25 decembrie 2009

Scurt raport

Ne-am cam lenevit in ce priveste Jurnalul de campanie, ne straduim insa sa compensam prin alte actiuni iar despre asta incercam sa povestim pe scurt acum.
Dupa cum spuneam acum ceva timp, ca urmare a succesului pe care l-a avut campania noastra, Ministeul Sanatatii s-a implicat activ, atat logistic cat si financiar. Incepand cu luna mai, Sensiblu a lansat propria campanie pentru sustinerea cardiochirurgiei la Marie Curie. Iar in aceasta toamna, Procter & Gamble a inceput campania Sansa la viata, sansa la noi amintiri, care s-a incheiat la inceputul lunii Decembrie.
In consecinta, suntem mai multi si facem lucruri mai bune, mai mari si mai complexe. Prin urmare, lucrurile au trebuit regandite la o alta scara, proiectul a fost refacut integral iar planificarea a trebuit si ea refacuta si, in consecinta, extinsa.
Aparatura a fost aproape toata achizitionata. Parte a sosit deja, parte urmeaza sa soseasca.
Partea cea mai grea acum consta in amenajarea departamentului. Si asta inseamna 100 m² de constructie noua, modificari in spatiul de 400 m² existent, instalatie de climatizare (chiller, centrale de tratare a aerului, tubulatura), usi speciale pentru spatii medicale clasificate din punct de vedere al sterilitatii, instalatie de vacuum si gaze speciale, console de anestezie, instalatie electrica si multe altele. Am invatat multe despre cum se amenajeaza un astfel de spatiu, despre ce probleme exista atunci cand vrei sa faci un departament de cardiochirurgie pediatrica care sa fie la nivelul europen.
Suntem in plina activitate, iar lucrurile avanseaza. Avem un santier in toata regula la Marie Curie, purtam negocieri cu furnizori, analizam oferte si incercam sa facem lucrurile cat mai repede si cat mai bine. Si ne straduim sa cheltuim cat mai eficient banii primit din donatiile voastre.
Si pentru ca tot am ajuns la “cat s-a strans”, putem spune ca lumea in continuare ajuta. Din SMS-uri, sponsorizari, 2% si alte contributii am strans peste 900.000 de Euro. Sunt multi bani, dar, din pacate, inca nu ne ajung si pentru angiograful pe care il dorim atat de mult si care este atat de necesar. Costa peste 1 milion de Euro - enorm!, dar suntem convinsi ca pana la urma, cu ajutorul vostru, vom avea si angiograf.
Speram sa terminam cat mai curand amenajarile si sa avem un departament modern si functional.
(pana la postarea urmatoare, ne straduim sa facem si niste poze)
Asociatia Inima Copiilor

Un comentariu: