marți, 19 ianuarie 2010

Telegrame din România

După o idee a călimarei cu cerneală...

- Mihaela Geoană a declarat că soţul ei a pierdut alegerile pentru că a fost atacat energetic de un personaj parapsihologic cu ceva experienţă în d'ale politicii.
- Toată lumea discută de filmul Avatar, media e plină de recenzii şi ştiri referitoare a această realizare cinematografică. Culmea, atâta cerneală pentru un film făcut în mare parte pe calculator. Şi când te gândeşti că odată filmul cel mai cel avea ca interlocutori pe Chaplin, Newman, De Niro, Hoffman, Temple, Davis, etc...
- Dat fiind că presa e într-o oarecare amorţire de subiecte explozive (mai puţin OTV, desigur) apar tot mai des articole despre fenomenul swinger, mai mult epersoane publice fiind bănuite că au participat la petreceri de profil sau la întălniri mai restrânse. Culmea, fenomenul există de ceva timp, eu îi urmăresc "evoluţia" de cel puţin 6 ani, dar numai acum au observat brusc toţi că există.
- La Federaţia Română de Fotbal urmează alegeri pentru preşedinţia acesteia, dar se pare că tot "Naşul" e favorit.
- Nu semai dau bonuri de masă, căci "ăla micu" zice că nu mai sunt bani.
- Se anunţă concedieri masive în aparatul de stat, dar pentru "cine trebuie" se măreşte schema de personal. Apoi apare câte unul şi dă lămuriri, că de fapt e vorba de posturi şi nu oameni, altul spune că sunt de fapt 200.000 de oameni ci nu 100.000 aşa cum s-a spus iniţial, alţii spun că nu sunt nici 50.000.
- Cutremurul din Haiti nu are rezonanţe în opinia publică românească, totul se reduce la a 4-a sau a 5-a ştire în jurnalele de ştiri.
- Frenezia cu vaccinările continuă, dar parcă s-a mai atenuat faţă de acum o săptămână.
- Adevărul a început publicarea volumelor Jules Verne aşa cum le ştim noi din copilărie, cu ilustraţiile alea pe care ni le aducem aminte. Colecţia asta cred că o să mi-o iau şi eu...
- În ziarul adevărul nu se mai publică politică. Trag concluzia că presa din romînia va fi salvată de Adevărul, TVR, Radio România şi Rompress. Speranţa mai corect spus. Doamne ajută!
- Mai toate publicaţiile oferă alături de revista/ziarul propiuzis şi un dvd, carte, ceva, un gadget. Puţine ziare se vând aşa, doar hârtia... E o adevărată modă în România zilelor noastre. Repet, unele sunt chiar foarte foarte faine (cele de la Adevărul cred eu, dar şi Jurnalul Naţional au scos cărţi faine, păcat că au furat brandul Biblioteca Pentru Toti... Rusine).
- Mai toată lumea pe aici are blog. Mai ales personalităţile astea publice... Pentru căutare intraţi pe "goagăl" şi asociaţi nemele personalităţii cu cuvântul blog. Exemplu: blog adrian năstase.
- clanul Gordunenilor este încarcerat, în fiecare zi mai apare câte o arestare la tv. Habar nu am ce acuzaţii li se aduce ăstora. Doar că presa zbiară ca din gură de şarpe... A, şi mai şi, în fiecare zi apar detalii tot mai macabre ale crimelor comise de unul Behlean sau cam aşa ceva, care era un soi de dandy cu înclinaţii sadice şi cu aplecare spre infracţiuni economice la scară mare. În fine...
- Măruţă face audienţe "a la OTV" aducând scursurile societăţii pe post de vedete. Ce a fost şi ce-a ajuns...
- În fiecare seară putem vedea dacă am vrea pe "ăla micu" pe OTV. Odată la 4 - 5 zile apare şi primu' om în stat, tot acolo. Dacă nu sunt la OTV sunt la B1tv. Trăiască etica profesională. Anteniştii mimează supărarea că a ieşit tot Băsescu şi trag tare în continuare de audienţe la Sinteza Zilei.

Un comentariu: