joi, 4 martie 2010

Telegrame din România III

- Primarul din Craiova a fost arestat pentru luare de mită. Oltenii ieşiră în stradă şi începură să plângă de te gândeai că omul şi-a dat obştescul sfârşit nu că e la pârnaie pentru mită. Culmea, retardaţii spun că cică era om bun, numai că avea un ditamai viloiu de vacanţă din bani "cinstiţi" şi 200.000 de euro la saltea acasă, strânşi din "salariu", bani "albi" pentru zile negre.
- Victor Ponta a ieşit preşedintele PSD. Mai mulţi parlamentari care fac politică din convingere au ales să plece repejor din partid.
- Ion Diaconescu cere statului român nici mai mult nici mai puţin de 18 milioane de euro. Modest, recunosc. Astfel mi-am adus aminte de bucuria imensă pe care am simţit-o când PNŢ-CD a fost scos în mod corect şi cinstit de pe scena politică.
- Becali a rupt în direct la GSP TV (un post de fotbal [nu de sport, de fotbal] la care toată ziua nu rulează decât vorbărie imbecilă) un ziar al concernului, Gazeta Sporturilor. Protesta astfel la adresa "ziariştilor" de certă valoare care - în lipsă de subiecte - scriu absolut ce vrea penisul lor fără ca cei vizaţi să poată să se apere. Numai delaţiuni. A 2-a zi, la Realitatea TV un embrion din ăsta de îşi spune singur ziarist, spunea că "Gigi" este o greşeală a societăţii. "Gigi" a intrat în direct şi l-a pus la punct pe embrion, l-a făcut imbecil.
- PD-L ul and co trage ca nebunul de putere. Vor să îl dea afară pe Preşedintele Senatului, Geoană. Bine-nţeles că securiştii vor învinge încă odată.
- Mai mulţi băieţi din ăştia care dintr-o eroare îşi spun arhitecţi (ei habar nu au de nimic, au terminat arhitectura cu 5 şi stiu să deseneze doar blocuri frumoase de sticlă) au protestat faţă de proiectul Catedralei Neamului, o realizare cel puţin foarte faină (aşa cum reiese din machetă). Asta mă face să îmi aduc aminte de o altă "opinie" a arhitecţilor din Roumeinia prin care s-a blocat efectiv construirea unui imobil în care aveau să fie mutaţi angajaţi ai unei instituţii care intră cu destulă frică într-o clădire care cade la un cutremur de 6 grade. S-au opus pentru că proiectul nu era făcut de un arhitect român, sau ceva de genul.
- În discuţia din media românească se aude tot mai des cuvântul "cutremur". Pe de o parte pentru că în ultimele 3 luni au fost cel puţin 3 cutremure iar pe de altă parte pentru că în mentalul colectiv se inoculează ideea că va fi un cutremur mare, deşi specialiştii ne liniştesc că teoretic e puţin probabil să se întâmple asta. Cineva are interesul să ne ţină în tensiune. Oare de ce?
- Naţionala de fotbal şi-a schimbat în mod surprinzător culoarea echipamentului de joc. E roşie acum, înainte era galbenă. Au jucat cu Israelul şi au mâncat bătaie. Clanul Becali spune că Lucescu nu are valoare de naţională. Asta desigur pentru că acum echipa este făcută de Lucescu, nu de Ioan Becali sau mai ştiu eu cine. Înainte Piţurcă era doar omul care apărea la tv pe post de selecţioner, echipa era făcută în culise de cine trebuie.
- După ce a ajuns prezident, Victor Ponta a lansat una mai gogomană ca a prostănacului: votul obligatoriu. Desigur, oamenii normali la cap au zâmbit şi au continuat nestingheriţi activităţile cotidiene.

2 comentarii:

  1. Si pe mine ma uimeste cat de dobitoci sunt oltenii ca ies in strada sa-l apere pe interlopul ala. Insa la TV nu e totl ceea ce pare, probabil ca omul a platit cativa instigatori, apoi cativa prosti au pus botu' si asa mai departe. Intrebarea este alta insa: de ce s-a lepadat sefu mare de interlopu' oltean?

    Cat despre cutemure, e o alta forma manipulare, una mai infricosatoare ce e adevarat, printre multe altele, menita sa ne tina mintea majoritatii ocupata. Eu sunt de parere ca la nivel inalt se cunoaste cand va fi un cutremur mare. Se stia probabil si in 77, cum iti explici ca Ceausescu si proasta lui erau in Nigeria?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu platitul de instigatori o cam fac toate partidele, dar unele au dus la stadiul de arta aceasta indeletnicire. Se vad rezultatele. Eu am simtit pe pielea mea niste chestii si m-am convins ca multe in tara asta nu sunt decat niste mari pacaleli. Inclusiv o buna parte din manifestatii, chiar si sindicale. Unii lideri sindicali coboara din Audi A6 sau Skoda Superb si pretind ca lupta pentru cetateni. Sincer, de multi ma cam indoiesc, cu toate ca sunt si oameni respectabili printre liderii de sindicat.

    RăspundețiȘtergere