miercuri, 14 martie 2012

Dreptul de a nu avea opinie

Sunt din ce în ce mai dispus să lupt pentru dreptul meu de a nu mai avea nicio opinie. Am obosit dându-mi atâta cu părerea total aiurea, oricum nu contează pentru nimeni. 

4 comentarii:

  1. Ei bine, află că uneori postările tale m-au pus pe gânduri iar alteori mi-au dat ghes să iau atitudine, când mi-ar fi fost mai comod să-mi vad de treabă.

    Eu lupt pentru dreptul tău la opinie :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw. Multumesc pentru incurajare. :) Aici pe blog voi continua cumva sa imi scriu gandurile, dar din ele voi scoate deliberat opiniile cu privire la diferite aspecte ale vietii sociale si politice in care baltim. Dar inca odata, waw, nu credeam ca am produs atata rumoare, sunt sincer placut surprins.

    RăspundețiȘtergere
  3. "lupta" nu prea rimeaza cu "fara opinie"... dar asa simt si eu uneori. deci sint in tabara ta de data asta :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Lupta nu e un cuvant aiurea pus in fraza aia. Cea mai mare batalie la momentul actual se da fix pentru opinia ta. Trebuie sa ai o opinie, sa fii intr-o gasca, intr-un curent de opinie. Trebuie sa ai opinie politica, sa iei atitudine pe diverse teme "de lupta" (fie ca vorbim de balenele din Pacific sau de viata in stil verde sau de a fi sau a nu fi anarhist, etc) sa aderi intr-un fel sau altul la diverse curente. Toata lumea te incurajeaza sa iei atitudine si sa ai o opinie, iar asta se intampla pe tot mai multe cai de comunicare. Eu am vazut ce poate insemna aceasta luare de pozitie, am vazut cum uneori a lua atitudine este ceva retard, imbecil, retrograd, am vazut si opinii manipulate, am vazut si oameni care fiind lideri de opinie s-au transformat in monstri. Nu mai vreau sa am nicio opinie. Si asta e foarte greu... :)

    RăspundețiȘtergere